“Zajedno” uz SPAS i “Zdravu Srbiju”

VIDEO K9: Stranka desnice „Zajedno za Šumadiju“ Veroljuba Stevanovića pridružila se juče koaliciji „Srpskog patriotskog saveza“ Aleksandra Šapića i „Zdravoj Srbiji“ Milana Stamatovića.

60

Koalicija „Srpskog patriotskog saveza“ (SPAS) Aleksandra Šapića i „Zdrave Srbije“ Milana Stamatovića, koja je ranije najavila izlazak na izbore ove godine, proširena je strankom “Zajedno za Šumadiju” Veroljuba Stevanovića.

Stevanović je tom prilikom izjavio da je reč o, kako je rekao, „udruživanju ljudi koji su svoj patriotizam pokazali svojim radom“.

„Ovo udruživanje treba da pruži drugi pogled na politiku u Srbiji. U Srbiji su političari devedesetih govorili da su protiv Slobodana Miloševića, a kasnije da su protiv drugih. Mi nećemo da pričamo protiv koga smo, već ćemo pričati za šta smo“, kazao je Stevanović.

Lider SPAS-a je izjavio da se ukrupnjava „patriotski blok“ koji će činiti građani koji imaju kredibilitet i dostojanstvo i dodao da očekuje da će mu se priključiti još političkih aktera.

„Ne želimo da se skupljamo za cenzus. Najava snižavanja cenzusa sa pet na tri odsto je razlog više da se ne udružujemo, ali mi se udružujemo zbog programske saradnje“, kazao je Šapić.

U “Zdravoj Srbiji” smatraju da će nakon izbora političari iz unutrašnjosti Srbije svoje znanje i iskustvo preneti na nivo države, kako bi zemlja ekonomski napredovala.

„Želimo da promenimo Srbiju, da se vratimo unazad kako bismo krenuli napred“, izjavio je Milan Stamatović.

Lideri triju stranaka rekli su i da ovaj blok neće biti opterećen podelom mandata jer je, kako navode, Srbiji u ovom trenutku najpotrebnije jedinstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.