Zajedno na igralištu

VIDEO K9: U Novom Sadu niče prvo kombinovano dečje igralište u Srbiji, na kojem će, skupa sa ostalom decom, moći da se igraju i mališani koji imaju smetnje u razvoju.

0
430

Na novom igralištu na Štrandu ovog leta će moći da se igraju svi mališani, bez obzira da li imaju ili ne neku smetnju u razvoju.

“U pitanju je kombinovano igralište za svu decu, podjednako da mogu da ga koriste i deca sa invaliditetom i deca u kolicima i deca koja nemaju nikakve smetnje u razvoju. U pitanju je pet sprava”, rekla je Vanja Petković, predsednica Udruženja Čepom do osmeha.

Peščanik koji će biti dostupan i deci u kolicima i specijalna ljuljaška u koju mogu da stanu invalidska kolica nije i jedina novina sa kojom će se mališani susresti na ovom igralištu.

“Ljuljaška koja koja ima jednu redovnu sedalicu za dete bez smetnji i posebno sedalicu za dete smetnjom u razvoju, imamo klackalicu gde, kada dete bez smetnje sedne na posebnoj sedalici dete sa smetnjama se odbacuje uz pomoć amortizera, zatim vrteška, koja je meni lično najdraža, jer šta je igralište bez vrteške, a tako je postavljena da mogu da se fiksiraju dvoja kolica sa suprotnih strana i onda sa druge dve suprotne strane deca bez smetnji mogu da ih vrte”, precizirala je Petković.

Igralište je finansirala, uz podršku grada, društveno odgovorna kompanija kroz projekat Zajednici zajedno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.