Zajednički servis podrške

VIDEO K9: Članovi Saveta za osobe sa posebnim potrebama usvojili su danas Predlog odluke o uspostavljanju međuopštinske saradnje između Novog Sada, Beograda i gradskih opština Vračar i Savski venac.

16

Saradnje između Novog Sada, Beograda i gradskih opština Vračar i Savski venac ima za cilj unapređenje kvaliteta pružanja usluga uz smanjenje troškova i efikasniju organizaciju rada, kao i povećanje dostupnosti i pristupa informacijama uvođenjem novih pristupačnih informacionih i komunikacionih tehnologija, saopšteno je sa sednice Saveta.

Ideja je takođe povećanje stepena ravnopravnosti u postupanju pred organima uprave, podizanje nivoa socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom i stvaranje jednakih mogućnosti kroz sprovođenje odgovarajućih mera, kojima se sprečava diskriminacija u pružanju usluga i informacija.

Predviđeno je da se međuopštinska saradnja realizuje sprovođenjem zajedničkog projekta pod nazivom ,,Uspostavljanje međuopštinske saradnje u cilju osnivanja Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji“ koji je odobrilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a finansirano je iz sredstava donacije Vlade Švajcarske konfederacije.

Potpisnici Sporazuma će koristiti planirana finansijska sredstva i ljudske resurse u cilju obavljanja aktivnosti Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji. Tako, u okviru Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu postoji Kancelarija za pristupačnost u kojoj je raspoređeno pet zaposlenih, a putem javnih konkursa koje raspisuje ova uprava, u budžetu Grada Novog Sada obezbeđuju se sredstva za programe udruženja slepih i slabovidih, gluvih i nagluvih lica, Društvu tumača na znakovni jezik i drugih udruženja građana, čijim se realizacijama unapređuje položaj osoba sa invaliditetom.

Konačnu reč o ovom predlogu daće odbornici Skupštine Novog Sada na sednici zakazanoj za petak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.