Zajednički projekti APV i Subotice

VIDEO K9: O zajedničkim projektima pokrajine i grada Subotice razgovarano je juče u zgrdai Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

0
5

Realizacija zajedničkih projekata na teritoriji grada Subotice te dalja podrška programima koji doprinose stvaranju boljih uslova za život na teritoriji Vojvodine teme su o kojima su juče u zgradi Banovine u Novom Sadu razgovarali predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i dr Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, predsednik Skupštine grada Subotice i narodni poslanik.

Kako je saopšteno nakon sastanka, Gojković je istakla da je prioritet Pokrajinske vlade ravnomeran regionalni razvoj te da će podržati nove inicijative sa lokalnog nivoa koje će obezbediti dalji privredni i ekonomski razvoj naše Pokrajine.

U razgovoru je ocenjeno da je dosadašnja saradnja Pokrajinske vlade i Subotice bila veoma uspešna i konstruktivna, a da su rezultat toga brojni projekti u oblastima saobraćajne i komunalne infrastrukture, obrazovanja, zdravstva i kulture.

Tema je bila i aktivnije učešće AP Vojvodine i regiona iz Mađarske u prekograničnim projektima i zajedničko apliciranje za sredstva iz evropskih fondova.

Bilo je reči i o podršci radu Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine te programima značajnim za mađarsku zajednicu na polju očuvanja identiteta, negovanja tradicije, razvoja obrazovanja i kulture na maternjem jeziku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.