Zajednički nastup Vojvodine i Srpske na turističkoj sceni

VIDEO K9: Zajedničko delovanje turističkih organizacija Republike Srpske i Vojvodine, unapređeno potpisivanjem Protokola o saradnji pre dva meseca, posebno dobija na značaju pred početak letnje sezone.

142

Protokol potpisan pre dva meseca o saradnji Turističkih organizacija Republike Srpske i Vojvodine, imaće veoma pozitivan efekat na razvoj turizma u oba regiona, istaknuto je u petak na prezentaciji Turističke organizacije Srpske u Info centru Turističke organizacije Vojvodine.

“Povod za ovakvu našu saradnju je potpisivanje sporazuma, jer smo zaključili da možemo da nastupamo sa jedinstvenom turističkom proizvodom, Vojvodina sa svim što ima da pruži sa svojom ravnicom i mi, kao jedna od destinacija za aktivni odmor kao autdor destinacija. Mi smo apsolutno dve destinacije koje mogu da ponude različite doživljaje što je turistima jako važno”, rekla je Nada Jovanović, direktorka TORS.

Novi vizuelni identitet Republike Srpske, kako je navela, premijerno je prikazan u novom promotivnom filmu koji na najbolji način prenosi ono na što su najviše ponosni, bogatu ponudu kulturnog nasleđa i prirodna bogatstva, a to je ono što i privlači turiste u taj entitet Bosne i Hercegovine.

Unapređenje infrastrukture i bogat turistički sadržaj, istakla je Jovanović, čine Republiku Srpsku atraktivnom zemljom za posetioce, a najposećenija destinacija i dalje je Jahorina.

“Jahorina je definitivno destinacija brend RS i u prethodnoj godini je ostvarila je rekordan broj i skijaških dana. Ove godine smo pripremili i letnju turističku sezonu, a ono što je najvažnije je da se na Jahorini otvara najduži openkoster u Evropi, gondola koja će za sat vremena moći da preveze 2700 skijaša”istakla je Jovanović.

Saradnja između turističkih organizacija Republike Srpske i Vojvodine biće usmerena ka kreiranju zajedničkog turističkog proizvoda, zajedničkih marketinških aktivnosti i nastupa, kako bi se turistička ponuda oba regiona još više približila širem turističkom tržištu.

“Ono što je naš cilj jeste da integrišemo i da povežemo zajednički turistički proizvod da bismo povećali broj turista. Ono što nam je važno je da produžimo dužinu boravka turista. Već smo upoređivali procenat porasta u odnosu na prethodnu godinu, turizam u Srbiji je u prethodnoj godini zabeležio rekordan porast. Isti slučaj je i u Republici Srpskoj. Već smo zajedno nastupili na Sajmu zavičaja, takođe ćemo nastaviti na zajedničkoj promociji, kako bi iz ovog razloga povećali broj turista – turiste iz RS poslali u Vojvodinu i obrnuto, da se upoznaju sa našim zajedničkim proizvodima, a ono što je glavni cilj jeste da pospešimo aktivni turizam”, kazala je Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

U turističkim organizacijma oba regiona nadaju se da će potpisivanje Aneksa protokola o saradnji doprineti, kako razvoju prekogranične saradnje, tako i što uspešnijoj predstojećoj letnjoj turističkoj sezoni.

U okviru ovog predstavljanja, predstavnici kulturno umetničkog društva iz Piskavice, izveli su performans „Srpska slava“, uz tradicionalne srpske narodne igre i degustaciju tradicionalnih jela koja potiču sa prostora BiH.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.