Zajednički do bezbednosti dece u saobraćaju

VIDEO K9: Poslednjih godina u našoj zemlji su pojačane aktivnosti na stvaranju bezbednih uslova za decu učesnike u saobraćaju, a to trajnih rezultata moguće je doći samo sinhronizovanim delovanjem svih relevantnih aktera u ovoj oblasti, smatraju organizatori Nacionalne konferencija posvećena bezbednosti dece kao putnika u saobraćaju održane prošlog meseca u našem gradu.

0
13

Povrede nastale u saobraćaju su jedan od pet najčešćih uzroka smrtnog stradanja dece, a veliki broj njih u saobraćajnim nesrećama zadobiju povrede zbog kojih pate ceo život. Stručnjaci iz ove oblasti naglašavaju da je poslednjih četvrt veka u Srbiji udeo iz oblasti saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja u nastavnim planovima.

Stoga je jedan od osnovnih zadataka Agencije za bezbednost saobraćaja od početka bio da osmisli koncept koji će istovremeno pokrenuti javnost i institucije, ali i dati okvire za rad sa decom u oblasti bezbednosti ponašanja u saobraćaju. Prošlog meseca je u Novom Sadu održana 3. Nacionalna konferencija posvećena bezbednosti dece kao putnika u saobraćaju.

Saradnja i umrežavanje svih relevantnih organizacija, službi i institucija, kako je rekla, jedini je način da se dođe do dugoročnih rezultata u oblasti zaštite dece u saobraćaju.

Najvažnije je, istakla je Marijana Jovanović, organizatorka konferen. o bezbednosti dece u saobraćaju, uočiti nedostatke i propuste jer one u ovom slučaju dovode do poraznih rezultata.

Na konferenciji su, osim domaćih, učestvovali i stručnjaci iz Republike Srpske i Hrvatske, u cilju, između ostalog, da se poređenjem iskustava i sinhronizovanim akcijama dođe do veće bezbednosti dece u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.