Zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministri stigli su danas na Brdo kod Kranja, gde će biti održana zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije.

279

Premijeru i članovima vlade priređen je svečani doček ispred dvorca “Brdo” kod Kranja, uz najviše državne i vojne počasti.

Pre zajedničke sednice Vučić će imati odvojeni sastanak sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom, a istovremeno će biti održani bilateralni susreti resornih ministara i generalnih sekretara dve vlade.

Po završetku zajedničke sednice predviđeno je potpisivanje sporazuma i konferencija za novinare dvojice premijera.

Premijer Vučić imaće susret i sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, a tokom dana u Ljubljani i sa predsednikom Državnog zbora Slovenije Milanom Brglezom.

U 16 sati trebalo bi da počne i slovenačko-srpska poslovna konferencija u Privrednoj komori Slovenije.

Kako je najavljeno ranije u Ljubljani, teme razgovora Cerara i Vučića, koji su se prethodno sastali prošlog decembra u Beogradu tokom Samita lidera 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Kine, biće pre svega produbljivanje političkog dijaloga između dve države.

Na sastanku će takođe biti reči o procesu pridruživanja Srbije EU, kao i regionalnoj saradnji, ali i o najaktuelnijim međunarodnim temama kao što je ukrajinska kriza.

Predsednici vlada Srbije i Slovenije će takođe razgovarati o daljem unapređenju privredne saradnje između dve zemlje, koja je već sada vrlo dobra, navodi se u saopštenju slovenačke vlade.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.