Zajednička sednica dve Vlade – značajna ulaganja u APV

VIDEO K9: Zajednička sednica Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, kojoj su predsedavali premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, održana je danas u "Palati Srbija" u Beogradu.

0
399

Današnja sednica nastavak održavanja zajedničkih sednica dve vlade, koje zajedno rade na mnogo važnih projekata. Zbog toga je, navela je Brnabićeva, važno da se razgovara i da se vidi u kojoj fazi realizacije su svi projekti.

“Tu je rekonstrukcija državnog puta Prvog reda Novi Sad – Zrenjanin i rehabilitacija državnog puta Zrenjanin – Beograd. Tu je svakako važan projekat izgradnje Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu. Vi znate da je ovaj važan projekat od 29 000 m2
započeo u oktobru prošle godine i treba da se završi do kraja 2018. godine i mi očekujemo da ovaj naučno-tehnološki i inovacioni park svakako bude jedan od najboljih ovakvih institucija u jugoistočnoj Evropi i ozbiljno radimo na njemu, ozbiljno planiramo i prostor i šta će sve biti od stvari u ovom naučno – tehnološkom parku”, rekla je Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

Tema razgovora bio je i Institut Biosens koji predstavlja centar digitalicije u poljoprivredi, zatim nabavka dva linearna akceleratora na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici i ulganaje u sportsku infrastrukturu.

“Tu imamo rekonstrukciju gradskog stadiona u Zrenjaninu i izgradnju Atletske dvorane, planiramo i rekonstrukciju atletske staze na gradskom stadionu u Subotici. Danas smo dogovorili da Suboticu radi i finansira Vlada Republike Srbije, da Zrenjanin radi i finansira Vlada APV, rekla je Brnabić.

Donošenje mera o sprečavanju posledica suše takođe je bila tema sastanka premijerke i predsednika Pokrajinske vlade.

“Poljoprivednicima ćemo pružiti podršku u nabavci repromaterijala za setvu. Razgovaramo oko regulisanja dugova za naknadu za odvodnjavanje i sa Ministarstvom finansija razgovaramo o tehničkom načinu kako da otpišemo kamate i deo glavnice duga za odvodnjavanje i svakako da probamo da nabavimo veća sredstva za produženje roka za poljoprivredne kredite sa subvencionisanom kamatnom stopom. Ono što dugoročno radimo i što ste već imali prilike da vidite je veće ulaganje i realizacija projekata u sisteme za navodnjavanje i razvoj sistema osiguranja”, navela je premijerka.

 

Brnabićeva je na konferenciji za medije istakla da započeti projekti – izgradnja zgrade Radio-televizije Vojvodine, Narodni muzej Subotica – moraju da se završavaju, kako bi moglo da se pređe na druge značajne projekte.

 

On je naglasio da je na današnjoj sednici bilo reči i o 19 nerazvijenih opština Vojvodini, koje su nasleđe iz nekog ranijeg vremena, kao i o potrebi da sva ministarstva i sekretarijati rešavaju probleme u tim opštinama, kako bi se podigao kvalitet života građana.

“Za nas je važno da uvek pre svake nove budžetske godine u potpunoj koordinaciji svih lokalnih samouprava u Vojvodini – 45 lokalnih samouprava, pokrajinske i anacionalne administracije pripremamo projekte, predstavljamo njihovu važnost na nacionalnom nivou, jer za mnoge oblasti možemo reći da Vojvodina prednjači, ali za neke možemo reći da je potrebna pomoć i dobra koordinacija svih, veća agilnost, sposobnost da pripremamo projekte i o tome smo danas govorili, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Nakon današnje sednice dveju vlada potpredsednica Vlade i ministarka građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potpisali su Protokol o saradnji na poslovima pripreme projekta izgradnje brze saobraćajnice – državnog puta I B reda broj 12, Novi Sad – Zrenjanin – Borča.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.