Zajednička borba protiv nasilja nad ženama

VIDEO K9: Tribina pod nazivom Narandžasto - simbol borbe protiv nasilja nad ženama, koja je okupila predstavnike državnog i civilnog sektora, održana je danas u Skupštini Novog Sada. Organizatori su imali za cilj da skrenu pažnju na važnost jačanja svesti kod građana o rodnoj ravnopravnosti kao i da ukažu da rodno zasnovano nasilje treba potpuno eliminisati iz kruženja.

0
69

Na tribini „Narandžasto – simbol borbe protiv nasilja nad ženama“ sumirani su razultati dosadašnjeg rada institucija i razmenjena iskustva nevladinog sektora sa gradskim i pokrajinskim ustanovama u Novom Sadu. Povod za tribinu je početak dvonedeljne kampanje „16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama“.

Predsednik Glavnog odbora Strukovnog udruženja policije „Dr Arčibald Rajs“, koje je i organizator ove tribine, pozvao je sve građanke koje trpe nasilje ili znaju da neko to doživljava, da to nasilje prijave te ukazao na to da treba da imaju poverenja u sve institucije koje u tome postupaju. Istakao je da su svi rođeni sa jednakim pravima i jednakim uslovima za ostvarivanje tih prava.

Pavlović je naglasio i da je moralna je odgovornost svih da prijave nasilje ukoliko ga uoče u okruženju jer se na taj način zajednički sprečavaju pojave koje štetno deluju na sve odnose, a posebno na razvoj dece.

Cilj tribine je apel svim građanima da je empatija i tolerancija u zajednici preko potrebna, da je neophodno širiti svest o rodnoj ravnopravnosti i da je borba predstavnika državnog i civilnog sektora protiv rodno zasnovanog nasilja zajednička.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.