Zahvalnice za pomoć Univerzitetu u Novom Sadu

VIDEO K9: Predstavnici Univerziteta u Novom Sadu danas su dodelili zahvalnice institucijama i kompanijama koje su podržale aktivnosti Univerziteta u toku školske 2016/2017. godine.

0
538

Svečanom dodelom zahvalnica i uručenjem sertifikata učesnicima Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja, započeli su Akademski dani Univerziteta u Novom Sadu, u čast obeležavanja godišnjice osnivanja, kada je 1960. godine, odlukom Narodne skupštine republike Srbije osnovana ova institucija.

“Dan kada se obeležava osnivanje Univerziteta u Novom Sadu jeste prilika za rezimiranje rezultata koje smo postigli u proteklih godinu dana i, ujedno, prilika da se zahvalimo onima koji su nam u svemu tome pomogli. Univerzitet u Novom Sadu u proteklih godinu dana postigao je zaista visoke rezultate u različitim sferama, između ostalog našao se na tri velike svetske rang liste. Spada u red najboljih Univerziteta u svetu, u prvih 1.000, to je nešto čime zaista možemo biti zadovoljni i što nas motiviše na dalje aktivnosti i počinimo napore da rezultati budu još bolji”, istakao je prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Nikolić je ovom prilikom istakao da živimo u vremenu opterećenom individualizmom, da su ljudi retko kad spremni da učine nešto za drugog, te da je uručivanje zahvalnica za pomoć, podsećanje na činjenicu da ipak ima onih koji drugačije gledaju na svet. Pomoć donatora među kojima su, pored kompanija i instirucija, takođe i studenti i profesori, ogleda se, između ostalog i u uređenju kampusa, istaknuto je na svečanosti.

“Otvorili smo Info centar Univerziteta u Novom Sadu, koji treba da omogući veću aktivnost Univerziteta, da omogući studentima da dobiju informacije i svim ostalima zainteresovanim. Takođe i tu smo imali značajnu pomoć određene kompanije, pojedinaca, firmi, dakle onih koji su učinili dobro delo i donirali nam određena sredstva. Pored velikih organizacija, odnosno pravnih lica koje sam spomenuo, tu svakako ima pojedinaca. Naime, kampus je uređen na način da se zelenilo obnovi, odnosno da se prave određene cvetne leje, da se nešto drveća zasadi, znači imamo privatnih rasadnika koji su dali svoj doprinos. Takođe određeni delovi Univerziteta, u smislu određenih katedri, departmana, svojim dobrovoljnim radom, takođe su unapredili taj deo”, naveo je dr Saša Orlović, prorektor Univerziteta.

Zahvalnice su dobili i donatori su podržali Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika.

Akademski dani Univerziteta trajaće od 27. do 29. juna, dok će centralna proslava biti održana 28. juna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.