Zahtevima Maji Pavlović podrška Međunarodne i evropske federacije novinara

VIDEO K9: Podršku zahtevima za usklađivanjem naknade koje plaćaju regionalne televizije sa njihovim prihodima Maji pavlović, koja danas 16. dan štrajkuje glađu, pružile su i Međunarodna i evropska federacija novinara.

0
142

Maja Pavlović, koja treći put za 15 meseci štrajkuje glađu, osporava visinu naknada koje naplaćuju regionalnim i lokalnim emiterima organizacije za zaštitu autorskih prava i fonograma (OFPS i SOKOJ), Regulatorno telu za elektronske medije (REM) i „Emisone tehnike i veze“ (ETV), stoji u saopštenju Međunarodne i evropske federacije novinara (IFJ i EFJ), koje su podržale ove zahteve, kao i to da je primi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U saopštenju se navodi da se pridružuju svojim članovima Udruženju novinara Srbije (UNS), Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS) i Sindikat novinara Srbije (SINOS) u podršci ispunjenja zahteva vlasnice Kanala 9 koja štrajkuje glađu ispred Predsedništva Srbije.

SINOS je pozvao nadležne institucije da što pre donesu odluku o smanjenju nesrazmernih naknada Kanalu 9, uz ocenu da je jasno da je, ukoliko se ovo pitanje hitno ne reši, po sredi državni pritisak na lokalne medije.

Ovo je takođe navedeno u saopštenju Međunarodne i evropske federacije novinara, kao i to da je NUNS poslao pismo predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru u kome se navodi da bi „rešavanje zahteva Pavlović značajno olakšalo ekonomski položaj svih lokalnih i regionalnih emitera“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.