Zahtevi za subvencije u privatnim vrtićima

VIDEO K9: Od 2. avgusta počinje da teče rok za predaju zahteva Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu za subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima na području Novog Sada.

0
19

Finansijsku podršku Grada može da ostvari porodica sa decom od šest meseci do polaska u osnovnu školu koja su upisana u privatnu predškolsku ustanovu na teritoriji Novog Sada, pod uslovom da dete nije upisano u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“.  

Zahtevi za subvencije mogu se podneti od 2. do 31. avgusta Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, a podnosilac zahteva dužan je da uz zahtev priloži očitanu ličnu kartu, odnosno raseljeničku legitimaciju.

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom da rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta ove godine. Ovu finansijsku podršku, kako je saopšteno, roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

Obrasci zahteva mogu biti preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode broj 1, ili na sajtu Grada www.novisad.rs u sekciji Dokumenti Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, kao i u predškolskoj ustanovi u koju je dete upisano.

Finansijska podrška isplaćuje se u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj te ustanove o prisutnosti za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku, takozvani SPD obrazac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.