Zahtevi za godišnje invalidske parking karte

VIDEO K9: Do 31. marta je rok za podnošenja zehteva za izdavanje godišnjih invalidskih parking karata, podsećaju iz novosadskog Parking servisa te pojašnjavaju proceduru za njeno dobijanje.

0
21

Zahtev za izdavanje godišnje invalidske parking karte potencijalni korisnici podnose Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove na Trgu slobode 1, a mogu i putem portala eUprave ili putem elektronske pošte (pisarnica@uprava.novisad.rs ).

Propisano je koji se dokazi prilažu uz zahtev, u zavisnosti od toga da li zahtev podnosi osoba sa invaliditetom ili član zajedničkog domaćinstva, podsećaju iz Parking servisa Novi Sad koje, nakon što dobije od Gradske uprave primerak rešenja kojim se priznaje pravo na korišćenje parking mesta, korisniku, odnosno članu zajedničkog domaćinstva poštom šalje nalepnicu za označavanje vozila osobe sa invaliditetom sa primerkom rešenja.

Zahtev za ostvarivanje prava na korišćenje parking mesta za tekuću godinu, prema Pravilniku, podnosi se najkasnije do 31. marta tekuće godine, a važnost parking kartica izdatih u prethodnoj godini produžena je do 15. aprila ove godine.

Iz Parking servisa apeluju na korisnike invalidskih godišnjih karata da vozila parkiraju na parking mesta koja su obeležena za osobe sa invaliditetom, a građane koji ne koriste ove povlašćene parking karte, da ne parkiraju automobile na ovim mestima koja za njih nisu ni namenjena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.