Zahtevi za finansijsku pomoć deci u vrtićima do 31. avgusta

VIDEO K9: Roditelji će od 1. do 31. avgusta 2019. godine moći da podnesu zahteve za besplatan boravak deteta u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo", kao i za upis deteta u privatne vrtiće uz finansijsku podršku grada.

0
146

Od 1. do 31. avgusta će porodice sa decom moći da podnesu zahteve za besplatan boravak deteta u Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo”, a u istom periodu predaju se i zahtevi za subvencije grada za upis deteta u privatne vrtiće.

Pravo na finansijsku podršku grada za besplatan boravak deteta u vrtićima “Radosnog detinjstva”, može da ostvari roditelj, staratelj, odnosno hranitelj deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu socijalnu pomoć, deteta trećeg i svakog narednog reda rođenja istog roditelja, deteta bez roditeljskog staranja i deteta sa smetnjama u razvoju.

Zahtevi se podnose radnim danom od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova, Službi socijalne zaštite Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” u ulici Pavla Simića br.9.

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece.

U skladu sa Odlukom o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada roditelj može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović”. Zahtevi se podnose u oba objekta škole gde se mogu dobiti potrebni obrasci i obaveštenja.

Kada je reč o privatnim vrtićima važe sledeće procedure:

U skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom pravo na finansijsku podršku može da ostvari porodica sa decom uzrasta od šest meseci do polaska u osnovnu školu, koja su upisana u predškolsku ustanovu na teritoriji Grada Novog Sada čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice.

Zahteve za finansijsku podršku potrebno je podneti od 1. do 31. avgusta 2019. godine Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove. Obrasci zahteva mogu se preuzeti u pisarnici Gradske uprave za opšte, Trg slobode br.1 ili na sajtu Grada www.novisad.rs.

Zahteve podnose roditelji za novoupisanu decu, ali i roditelji ranije upisane dece, jer rešenje o pravu na finasijsku podršku važi do 31.8.2019. godine.

Finansijksu podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

U skladu da Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, finansijska podrška isplaćuje se u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku (SPD obrazac).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.