Zahtevi za besplatan boravak u vrtićima do 31. avgusta

VIDEO K9: Iz Gradske uprave podsećaju da će do kraja avgusta biti primani zahtevi za sufinansiranje boravka dece u privatnim vrtićima i besplatan boravak u vrtićima ,,Radosnog detinjstva''.

297

Pravo na besplatan boravak u vrtićima ,,Radosnog detinjstva” može da ostvari roditelj, staratelj, odnosno hranitelj deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu socijalnu pomoć, trećeg i svakog narednog rođenog deteta, deteta bez roditeljskog staranja i deteta sa smetnjama u razvoju.

Do juče su zahteve za besplatan boravak u ovoj ustanovi primili za više od 1300 dece.

“Tako da roditelji treba da dođu koji su imali pravo na besplatan boravak do sada, treba da dođu da obnove to regresiranje, ali i oni koji su sad primljeni treba da podnesu. Jedino roditelji dece koja ne podnose sad zahteve za regresiranje to su treća deca koja već imaju besplatan boravak od prošle ili pretprošle godine, a novoprimljena treća deca obavezno da dođu da podnesu zahtev za regresiranje”, rekla j eRužica Svorcan, socijalna radnica u PU Radosno detinjstvo.

Zahtevi za besplatan boravak podnose se radnim danom od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova Službi socijalne zaštite Radosnog detinjstva u Ulici Pavla Simića 9. Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca do dana podnošenja zahteva, kažu u Upravi Radosnog detinjstva.

Do 31. avgusta se predaju i zahtevi za finansijsku podršku koju grad obezbeđuje roditeljima dece uzrasta od 6 meseci do polaska u osnovnu školu, a koja su upisana u privatni vrtić na teritoriji Novog Sada, a koji se podnose Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uptave za opšt eposlove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.