Zahtevi USPRS-a Vladi Srbije

VIDEO K9: U školama je sve veća potražnja za učiteljima, a maturanti sve ređe biraju učiteljski poziv. Ova pojava ne čudi Zvonimira Jovića, predsednika USPRV, koji napominje da će tako biti sve dok prosvetni radnici ne budu bili za svoj posao adekvatno plaćeni.

0
66

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije je pokrenula inicijativu za hitne pregovore sa Vladom republike Srbije, a naveli su četiri tačke o kojima bi trebalo razgovarati.

Kako navodi Zvonimir Jović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, prosečna plata u republici Srbiji, prema podacima objavljenim tekuće godine za gotovo 6 hiljada veća od prosečne plate prosvetnog radnika, a to je svakako jedan od razloga nezadovoljstva prosvetara.

Jović smatra da je upravo ovo jedan od razloga što se mladi ljudi ne upisuju na nastavničke smerove na fakultetima, a neretko i odlaze iz prosvete.

Jović zaključuje da je povećaje od 5, 5 posto nedovoljno, te da ono otprilike treba da bude približno inflaciji, da bi se popravio položaj i standard prosvetnih radnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.