Zahtevi penzionera za banje do 25. januara

VIDEO K9: Do 25. januara primaju se zahtevi za upućivanje korisnika penzija u banje po osnovu konkursa Republičkog fonda PIO. U našem gradu se ovi zahtevi mogu doneti i u Udruženje penzionera Novog Sada.

0
33

Udruženje penzionera Grada Novog Sada ovih dana je aktivno na prijemu zahteva za upućivanje korisnika penzija u banje, na desetodnevni odmor i rehabilitaciju, po osnovu konkursa Republičkog fonda PIO, izjavila je Milena Žarković, predsednica Udruženja.

Da za ovaj konkurs vlada veliko interesovanje govori podatatk da je prošle godine primljeno 1670 zahteva, od kojih je 460 imalo pravo da ode u te banje. S obzirom da je Fond Pio ove godine za 50% povećao sredstva za ove svrhe, to pravo će moći da iskoristi duplo više penzionera sa najnižim primanjima.

Žarković je naglasila i da za predaju ovog zahteva nije uslov članstvo niti u jednoj organizaciji jer su sredstva namenjena za sve korisnike penzija koji ispunjavaju uslove konkursa.

Korisnici penzija, naravno, imaju pravo eventualnog prigovora na preliminarnu listu koju će po prijemu zahteva i bodovanju, objaviti komisija Fonda PIO.

Penzionerima će, kazala je Žarković, na kućne adrese biti upućena obaveštenja o tome u koju su banju raspoređeni i u kom vremenskom periodu će to pravo koristiti. Ona je dodala da uskoro sledi i prijem zahteva penzionera za odlazak u banje o trošku grada, za koji takođe postoji veliko interesovanje i o čemu će korisnici penzija blagovremeno biti obavešteni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.