Zahteve Maje Pavlović podržao Sindikat novinara Srbije

VIDEO K9: Direktorka i vlasnica TV Kanala 9 Maja Pavlović juče je nastavila štrajk glađu ispred zgrade Predsedništva, nakon što je na pisarnici predala molbu da je primi predsednik Srbije. Podršku Maji Pavlović, koja štrajkuje glađu 12. dan, dao je i Sindikat novinara Srbije koji je ponudio i pravnu pomoć. prilog kraj

0
176

Sindikat novinara Srbije (SINOS) podržao je zahteve koje je Maja Pavlović predala Predsedniku Srbije i ponudi joj pravnu pomoć.

“Sindikat novinara Srbije smatra da nadležne institucije treba da u najkraćem roku donesu odluku o umanjenju nerazumnih dažbina za Kanal 9, koje su nesrazmerno velike u odnosu na status te novosadske televizije”, navedeno je u saopštenju SINOS-a.

“Ukoliko se to pitanje hitno ne reši na pravedan način, biće jasno da je reč o daljem pritisku države na lokalne medije, o čemu će Sindikat obavestiti Evropsku i Međunarodnu federaciju novinara (EFJ/IFJ) čiji je punopravni član”, dodaje se u saopštenju.

Direktorka i vlasnica Kanala 9 u četvrtak je i zvanično je na pisarnici Predsedništva predala molbu za prijem kod predsednika Srbije, s obzirom da je, kako je navela, Aleksandar Vučić pre dve godine javno obećao kako će “primati građane jednom nedeljno od 5 do 8 sati ujutru”.

U dopisu je navela kako je po treći put prinuđena da svoja prava štiti štrajkom glađu i naglasila da ne traži, kako su pisali pojedini mediji da joj se otpišu dugovi i da ne plaća takse, već samo traži svoja prava, koja pišu u zakonu.

Takođe je dostavila i 9 zahteva TV Kanala 9 i navela da će ispred zgrade Predsedništva štrajkovati glađu do njihovih ispunjenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.