Zahtev za parking karte za OSI i na eUpravi

VIDEO K9: Na portalu eUprave dostupna je nova usluga koja omogućava elektronsko podnošenje zahteva za dobijanje parking karte za vozila osoba sa invaliditetom.

0
9

Osobama sa invaliditetom omogućeno je podnošenje zahteva za dobijanje parking karte za vozila i elektronskim putem na portalu eUprave (https://euprava.gov.rs/usluge/7075) .

Usluga je osmišljena tako da po prijemu elektronskog zahteva ovlašćeno službeno lice u Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem sistema eZUP-a, po službenoj dužnosti proverava sve činjenice neophodne za odlučivanje, a parking karta za 2022. godinu biće izdata izdavati ukoliko su ispunjeni uslovi propisani aktom jedinice lokalne samouprave.

U Novom Sadu parking-mesta za osobe sa invaliditetom mogu da koriste lica kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom najmanje 70%, lica obolela od distrofije, paraplegije, kvadriplegije, cerebralne paralize i multiple skleroze, lica koja imaju oštećenje vida najmanje 90%, ratni i mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata od I do IV grupe invalidnosti i lica na dijalizi.

Na osnovu rešenja Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu o ispunjenosti uslova, podnosiocima zahteva koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ Novi Sad izdaće nalepnicu za označavanje jednog vozila osobe sa invaliditetom, odnosno člana zajedničkog domaćinstva i zajedno sa primerkom rešenja Gradske uprave, dostaviti je podnosiocu na kućnu adresu. Rok važenja parking kartica za osobe sa invaliditetom produžen je do 15. aprila 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.