Zagreb zatvoren od ponoći

Odluka Nacionalno štaba za borbu protiv korone o zabrani napuštanja mesta prebivališta bez propusnice stupa na snagu u sredu u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, prenosi index.hr.

0
293

Zagrebačka policija je u ponoć postavila kontrolne punktove na 16 lokacija rekao je RTL načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

„Osnovni zadatak i poruka ove odluke je, da svi oni koji nemaju preku potrebu, ostanu u svom mestu prebivališta, u svom mestu boravka. A, oni koji moraju da nauste mesto boravka radi posla, moraju imali elektronsku županijskog štaba“, rekao je Rašić.

Policija će, kako je najavio, kontrolisati i autobuse i vozove, a oni koji nemaju propusnicu moraće se vratiti u svoje mesto prebivališta.

„Kontrilisaćemo i vazdušni saobraćaj. Biće pojačana prisutnost policijskih službenika na železničkim i autobuskim stanicama i u zoni aerodroma“, rekao je Rašić.

Ministar unutrašnjih poslova i načelnik Štaba Civilne zaštite Davor Božinović saopštio je ranije danas da je primljeno oko 55.000 zahteva za propusnicama, obrađeno ih je 60 odsto, od kojih je 60 odsto odbijeno.

„Oko 40 odsto zahteva je opravdano i izdate su propusnice“,rekao je Božinović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.