Začeci poslovnog inkubatora

VIDEO K9: U novosadskom Edukativnom centru startuje novi ciklus obuka u profesionalnim i radnim veštinama. Prema rečima pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, u planu je formiranje poslovnog inkubatora koji nedostaje Novom Sadu, iz kojeg će biti fabrikovani budući samostalni privrednici.

230

U novom ciklusu obuka U Edukativnom centru za ovu školsku godinu, pored postojećih, navode i nova zanimanja, u skladu sa narastajućim potrebama tržišta, ali i zainteresovanih za edukaciju.

“U 2017 godini koja je završena planirano je programom EC oko 2.050 obuka, međutim, taj broj je, ne samo dostignut nego i premašen za nekih 100 polaznika, tako da je oko 2.150 ljudi i obučeno u EC. Pored standardnih obuka za zanimanja i delatnosti koja su i dosad postojala uvodi se i obuka za ljude koji upravlaju socijalnim mrežama, za sofstverski paket Majkrosofta ofis 365”, naveo je Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Pored novih obuka predviđenih za ovu školsku godinu, bilo je reči i o saradnji Sekreterijata i Edukativnog centra na sprečavanju nezaposlenosti, između ostalog i kroz samozapošljavanje.

Plan Edukativnog centra u uvoj godini je oko 2.000 novoobučenih i prekvalifikovanih građana, a do sada ih je od januara obučeno 710.

Sekretarijat, prema rečima Đokovića, u zavisnosti od raspoloživih sredstava, planira dogradnju Edukativnog centra u narednih nekoliko godina, kako bi Novi Sad, koji, kako je rekao, ima veliki privredni kapacitet, dobio i poslovni inkubator koji mu trenutno nedostaje, a koji će biti deo zajedničkog edukativno-obrazovnog sistema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.