Zabrana ribolova na štuku

VIDEO K9: Počela je zabrana lova na štuku, poručuju iz Ribolovačkog savez Vojvodine.

693

Iako ovaj period godine nije primamljiv za većinu ribolovaca da izađu na reke i kanale, uvek ima onih koji će da iskoristite svaki lep dan da zabace svoje udice i pohvale se dobrim ulovom.

Njima iz Ribolovačkog saveza Vojvodine poručuju:

“Ono što je važno napomenuti, to je da je štuka ušla u mrest i da ne bismo smeli da lovimo štuku sada do kraja sledećeg meseca. Početkom marta ulazi i druga grabljivica u mrest, odnosno smuđ, tako da u martu, ne lovimo ni smuđa ni štuku, a sada je već štuka u zabrani. Bilo bi lepo da je ostavimo na miru i da se ona lepo izmresti”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Jovanović dodaje da, iako je mirno stanje na vodama reka i kanala u Vojvodini, posla i dalje ima, najviše oko distribucije ribolovnih dozvola, kako bi svi ribolovci mogli da dočekaju spremni start ribolovačke sezone u maju mesecu. Za sada je, prema njegovim rečima, velika zainteresovanost za pribavljanjem dokumenata za legalno pecanje.

“Mi smo tu uvek najagilniji, polako se i sindikati novosadski javljaju, opet napominjem da su najpovoljniji uslovi za kupovinu dozvole preko sindikata, da bilo koja radna organizacija može da se javi ovde u Ribolovački savez Vojvodine potpiše se ugovor, pa se to na 10 meseci skida sa plate, ta dozvola polako se otplaćuje i neće biti nikome posebno opterećenje”, kazao je Jovanović.

Jovanović je poručio ribolovcima da uredno nabave dozvole i, kada počne sezona, otisnu se na obale reka i bez straha od ribočuvarske službe zabace svoje udice.

Do tada imaju dovoljno vremena da spreme svoje štapove, udice i sav ostali pribor i puste grabljivice da se izmreste.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.