Zabrana ribolova i na smuđa

VIDEO K9: Grabljivice su u mresnom lovostoju, ali ribolovce očekuje zabava na kopnu na predstojećim sajmovima lova i ribolova, poručuju iz Ribolovačkog saveza Vojvodine.

0
2899

Od 1. marta je za ribolovce u našo državi počela zabrana lova na smuđa, koja će trajati naredna dva meseca. U zabrani do kraja marta je i štuka, a od aprila počinje zabrana na šarana i belu ribu.

Sudeći po tome, ovo i nije neki period za izlazak ribolovaca na reke i kanale. Međutim, u Ribolovačkom savezu Vojvodine savetuju pecarošima kako da ispune vreme do početka sezone.

“Šta možemo da uradimo ovog vikenda pored onog glancanja koje je, sad kao da imamo 200 štapova da glancamo jedno dva i po meseca te štapove, ali eto pored toga što se radi u ovo doba godine, otvoren je od danas Sajam lova, ribolova i nautike u Beogradu, ono što nas interesuje a to je naravno nautika i to je naravno ribolov”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Nakon Beogradskog sajma, dolazi Niški sajam lova i ribolova, koji je popularan naročito među rekreativnim ribolovcima.

“Tamo ima najveći izbor štapova, mašinica a znamo da je Niš prestonica plovaka, plovkaroši tamo se snabdeju sa lepo izrađenim, izbalansiranim plovcima. Niški sajam je sledećeg meseca, pa eto može se i otići na Sajam, a Ribolovački savez Vojvodine već ima tradicionalno dobru saradnju sa Nišlijama, pa tako da mi imamo i gratis štand na Niškom sajmu i mi ćemo biti prisutni tih pet dana u Nišu”, kazao je Jovanović.

Poseta sajmovima, smatra Jovanović, višestruko je korisna, jer pružaju mogućnost nabavke opreme po sniženim cenama, a predstavljaju i dobar izvor informacija o savremenim trendovima u oblastima ribolova i nautike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.