Zabrana letova nad Parizom zbog bezbednosti tokom otvaranja Olimpijskih igara

Vazdušni prostor nad Parizom biće zatvoren na šest sati u okviru velike bezbednosne operacije tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 26. jula, saopštio je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

0
10

Ministar unutrašnjih poslova Žerar Darmanin je saopštio da će se zona zabrane letova prostirati u radijusu od 150 kilometara oko Pariza.

Predsednik operatera koji poseduje i upravlja pariskim međunarodnim aerodromima Aeroports de Paris Augustin de Romanet rekao je na radiju Frans Info da su sve avio-kompanije unapred upozorene o zatvaranju i rečeno im je da će morati da lete oko ograničenog vazdušnog prostora tokom trajanja ceremonije otvaranja.

Najmanje jedan francuski vojni AVAKS avion nadziraće nebo tokom Olimpijade, koristeći svoj moćni radar da prati bilo kakve potencijalne pretnje iz vazduha, rekao je komandant francuske AVAKS eskadrile za Asošijeted pres.

Drugi vojni avioni mogu da se podese da presreću sve neovlašćene letove koji ulaze u ograničeni vazdušni prostor.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, koja se po prvi put neće održati na stadionu, već treba da se održi na reci Seni, predstavlja najteži pojedinačni bezbednosni izazov za organizatore Igara u Parizu, pošto se očekuje prisustvo oko 320.000 ljudi, kao i mnoštva stranih zvaničnika.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.