Zabrana kretanja od 60 sati

VIDEO K9: U 17 sati počinje do sada najduža zabrana kretanja u Srbiji u cilju sprečavanja širenja koronavirusa koja će trajati 60 časova, do ponedeljka u 5 ujutro.

21

Pred građanima Srbije je najduži do sada policijski čas tokom kojeg, do ponedeljka u 5 ujutro, neće smeti da izlaze iz svojih domova.

Građani stariji od 65 godina mogli su jutros, od četiri do sedam časova ujutro, da kupe neophodne namirnice u prodavnicama.

Tokom trajanja ove mere za suzbijanje širenja korona virusa, vlasnici pasa će svoje ljubimce moći izvesti u šetnju i u subotu i u nedelju od 8 do 10 sati ujutru, te kao i svakog dana između 23 sata i jedan sat posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

Bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko neko oseti bilo kakve tegobe koje ukazuju na infekciju korona virusom treba da se javi u svoj Dom zdravlja. Pored povišene temperature, simptomi koji ukazuju na virus Kovid-19 su infekcija gornjih disajnih puteva, kašalj, a kod pojedinih i malaksalost i bolovi u mišićima i zglobovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.