“Za zimu se spremi i na vreme opremi”

VIDEO k9: U toku je kampanja "Za zimu se spremi i na vreme opremi" čiji su organizatori juče na Kopaoniku podsetili vozače na odgovorno ponašanje u saobraćaju, naročito u zimskim uslovima.

0
14

Cilj kampanje “Za zimu se spremi i na vreme opremi” koja je juče promovisana na Kopaoniku, jeste da domaćim i stranim turistima u svim većim turističkim centrima ukaže na važnost poštovanja propisa i preporuka za vožnju u zimskim uslovima.

Učesnici ove kampanje poručili su vozačima da tokom zime, kada su na putevima moguće poledice, led i sneg, povećaju opreznost, adekvatno pripreme vozilo i imaju obaveznu zimsku opremu. Nebojša Mandić iz Auto-moto saveza Srbije podsetio je da broj telefona Operativnog centra ovog saveza 1987 radi 24 časa dnevno i pozivom na ovaj broj vozači u svakom trenutku mogu dobiti informacije o uslovima vožnje i stanju na putevima u našoj zemlji.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije naglasio je ovom prilikom da se, s obzirom na završetak zimskog raspusta za većinu učenika osnovnih i srednjih škola, očekuje povećan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima te pozvao sve učesnike u saobraćaju da pokažu potrebnu dozu strpljenja, poštuju ograničenje brzine i da ne pretiču nepropisno čime ugrožavaju sebe, svoju porodicu i druge učesnike u saobraćaju.

Kampanju “Za zimu se spremi i na vreme opremi” zajednički sprovode Agencija za bezbednost saobraćaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Putevi Srbije, Turistička organizacija Srbije, Auto- moto savez Srbije i kompanija “Eko”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.