Za zdravije sutra

VIDEO K9: U Mesnoj zajednici "Omladinski pokret" sugrađani će sutra moći da obave besplatne preventivne preglede i merenja u okviru akcije koju novosadski Dom zdravlja sprovodi kroz projekat "Reaguj danas za zdravije sutra".

107

Lekarska ekipa Doma zdravlja „Novi Sad” sutra će, u četvrtak 21. novembra realizovati poslednju u nizu akcija u okviru projekta “Reaguj danas za zdravije sutra”.

Cilj je otkrivanje i kontrola faktora rizika i stanja koji čine osnovu prevencije tipa 2 šećerne bolesti, kao i otkrivanje ranih simptoma i postavljanje rane dijagnoze.

U Mesnoj zajednici “Omladinski pokret” u ulici Omladinskog pokreta br. 11. sugrađani će od 8 do 10 sati moći da prisustvuju prezentaciji o faktorima rizika sa posebnim akcentom na ishranu, kao i da obave merenje visine krvnog pritiska, telesne mase i visine, obima struka i izračunavanje BMI, da odrede vrednosti šećera u krvi, kao i da popune upitnik za procenu rizika za nastanak tipa 2 šećerne bolesti, uz individualni rad zdravstvenih radnika sa pojedincima koji imaju visok stepen rizika za nastanak šećerne bolesti.

Projekat „Reaguj danas za zdravije sutra” Dom zdravlja „Novi Sad” sprovodi već četiri godine uz podršku Gradske uprave za zdravstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.