Za zaštitu od poplava u poljoprivredi 600 miliona RSD

VIDEO K9: Zasedanje odbora Skupštine Vojvodine koje je aktuelno ovih dana najava je novog zasedanja pokrajinskog parlamenta. U petak su zasedali i članovi Odbora za poljoprivredu.

0
58

Odbor za poljoprivredu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, na svojoj 14. sednici, u petak je razmatrao je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o izmenama Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja  pokrajine, kao i o izmenama i dopuni Programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u 2023. godini.

Članovi odbora razmotrili su i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o izmenama aktuelnih godišnjih programa korišćenja sredstava iz Budžetskog fonda za šume i za vode Autonomne pokrajine Vojvodine. U cilju poboljšanja stanja u poljoprivredi i njenim srodnim delatnostima, predložene su dodatne izmene i korekcije budžetskih sredstava, od kojih je najznačajnije povećanje sredstava za odbranu i zaštitu od poplava i sanaciju šteta imajući u vidu da je ova godina specifična po obimnim padavinama, rekao je Panovski.

Takođe, izmenama su predviđena dodatna izdvajanja za šumarstvo, podršku pčelarstvu i uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednih zemljišta.

Nakon razmatranja ovih predloga, Odbor je jednoglasno predložio Skupštini Vojvodine da razmotri predloge i donese pokrajinske skupštinske odluke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.