Za više Roma policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova podržava sve aktivnosti koje imaju za cilj veću zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina u sektoru bezbednosti, rekao je danas u Sremskoj Kamenici direktor policije Vladimir Rebić. Ovo ministarstvo, prema njegovim rečima, aktivno radi na strategiji kojom podstiču mlade Rome da se ravnopravno uključe u nadmetanje za dobijanje radnog mesta u policiji.

0
458

„Strategiju za socijalno uključivanje Roma i Romkinja 2016 – 2025. godine” Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznaje i sprovodi upravo kroz podsticanje mladih Roma da se ravnopravno uključe u utakmicu za dobijanje radnog mesta u policiji, rekao je direktor policije Vladimir Rebić na konferenciji za novinare povodom svečanog otvaranja pripremnih radionica za polaganje kvalifikacionog ispita za prijem na osnovnu policijsku obuku.

“U naredna četiri dana pripadnici manjinskih zajednica, pre svega romske, ali i drugih manjinskih zajednica će imati mogućnost da ovede u Centru za osnovnu policijsku obuku praktično prođu sve procedure odnosno, vide na koji način će se izvršiti potrebna testiranja i naravno, ja vam svima želim puno uspeha u narednom periodu i da uspešno prođete ovaj test”, naveo je Rebić.

Aktivno uključivanje policajaca romske nacionalnosti u lokalne zajednice, kako je naveo, doprineće jačanju poverenja pripadnika manjinskih zajednica, u ovom slučaju Romske, u nove policijske službenike, koji će zahvajujući obuci u Centru za osnovnu policijsku obuku biti adekvatno obrazovani za profesionalno i zakonito obavljanje zadataka koji pred njih budu postavljeni.

“Ministarstvo duži niz godina preduzima mere u cilju unapređenja saradnje i komunikacije sa svim manjinskim zajednicama. Verujemo da je stanje bezbednosti i zaštita prava pripadnika Romske zajednice bolje nego u nekom prethodnom periodu”, rekao je Rebić.

Rebić smatra da je tome naročito doprinela i aktivna dvosmerna komunikacija između Ministarstva unutrašnjih poslova i policijske asocijacije „Evropski policajci romske nacionalnosti“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.