Za univerzitet bez nasilja

VIDEO K9: Ljudsko dostojanstvo je nešto što se mora štititi svaki dan i na svakom mestu, kredo je projekta kroz koji je obavljeno istraživanje o seksualnom uznemiravanju među studentima i zaposlenim na dva fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

0
69

Prvo istraživanje o problemu seksualnog uznemiravanja među studentima i zaposlenima na Univerzitetu u Novom Sadu sprovedeno je od februara do maja ove godine na Filozofskom i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Rezultati ovog projekta predstavljeni su danas javnosti na Filozofskom fakultetru.

Iz tog razloga su dva fakulteta novosadskog univerziteta realizovala ovaj projekat pod nazivom “Bezbednost i poverenje za sve: percepsija problema seksualnog uznemiravanja među studentima i zaposlenima na Filozofskom fakultetu i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Istraživanje, koje je uključivalo fokus grupe sa studentima oba fakulteta, a potom i anketno israživanje na velikim uzorcima od ukupno 1.182 studenta i 215 zaposlenih, pokazalo je postojanje ovog problema.

Najvažnije preporuke koje proizilaze iz ovog istraživanja bazirane su na odgovorima ispitanika na pitanje koje mere očekuju da fakultet preduzme.

Donošenje Pravilnika nije dovoljno samo po sebi, zaključila je Bojana Bodroža, docentkinja na Filozofskom fakultetu već je potrebna njegova kontinuirana i sistematska promocija, po mogućnosti na nastavi gde pristup imaju svi studenti, a treba informisati i zaposlene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.