Za unapređenje poljoprivrede u Vojvodini više od 125 miliona dinara

VIDEO K9: U Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu juče su uručena 124 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva u okviru tri konkursa, čija je ukupna vrednost preko 125 miliona dinara, u čemu je resorni sekretarijat učestvovao sa oko pedeset odsto sredstava.

0
260

Ugovore vredne više od 125 miliona dinara u utorak su dobili korisnici koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva u okviru tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Resorni sekretarijat u tome je učestvovao sa 50 miliona dinara, a reč je o sufinansiranju investicija u pčelarstvo, u podizanje novih ribnjaka i rekonstrukciju postojećih, kao i o finansiranju intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta kojim raspolažu naučno-istraživačke ustanove, srednje poljoprivredne i ostale srednje škole koje obrazuju učenike poljoprivredne struke u Vojvodini.

“Najpre potpisujemo ugovore sa pčelarima iz AP Vojvodine, ukupno 108 ugovora u vrednosti oko 47,5 miliona dinara, pri čemu učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu iznosi 25 miliona dinara. Mi smo od formiranja ove Pokrajinske vlade, povećali nivo izdvajanja u pčelarstvo za pet puta“, rekao je dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Potpisano je i pet ugovora sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave ribarstvom, za koje je Sekretarijat izdvojio blizu 20 miliona dinara, a reč je o investiciji ukupne vrednosti preko 35 miliona za jedan novoizgrađeni i četiri rekonstruisana ribnjaka.

S predstavnicima vojvođanskih srednjih poljoprivrednih škola i Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu potpisano je ukupno 11 ugovora.

“Višestruki je efekat ove mere. Sa jedne strane unapređivanje dualnog sistema obrazovanja, kako bi srednjoškolci, ali i studenti imali priliku da na nasavremenijoj opremi i tehnologiji uče da ovladaju tim znanjima i da sutra budu konkurentni na tržištu. Istovremeno će ove investicije u nabavku opreme doprineti i podizanju kvaliteta poljoprivrednih aktivnosti samih škola i Poljoprivrednog fakulteta koji imaju poljoprivredna gazdinstva u okviru svojih ustanova”, kazao je Radojević.

Sekreatarijat je za ove ugovore, putem konkursa namenio oko 20 miliona, dok ukupna investicija iznosi preko 42 miliona dinara. Poljoprivredni fakultet dobio je 4,2 miliona dinara za kupovinu žitnog kombajna, s tim što će uložiti i svojih 21 milion dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.