Za ulaganja zainteresovane i kompanije iz Bangladeša

VIDEO K9: Danas je zasedala Skupština Vojvodine na kojoj je jedna od dve tačke dnevnog reda bio Izveštaj Fonda za podršku investicija u Vojvodini - VIP za 2016. godinu O ovom izveštaju pre sednice izjasnio se i Odbor za privredu. Na sednici Odbora članovi su podsetili da je Fond ranije ove godine pripojen Razvojnoj agenciji Vojvodine, a cilj je ostao isti - stvoriti bolje uslove za brži privredni razvoj pokrajine.

0
468

Privlačenje investitora, kako stranih tako i domaćih, u cilju razvoja pokrajine i smanjenja stope nezaposlenosti, proces je na kojem se mora raditi kontinuirano, istakao je predsednik Odbora za privredu Skupštine Vojvodine Radoslav Striković.

On je naveo i da je Pokrajinska vlada Izveštaj ocenila pozitivno, pojašnjavajući da je akcenat rada Fonda, odnosno Razvojne agencije Vojvodine na dovođenju stranih investitora, ali isto tako i na podsticanju srpskih kompanija da ulažu što je moguće više.

“Uglavnom se radi o stranim kompanijama koje nalaze interesovanje za rad na teritoriji Srbije i pre svega Autonomne Pokrajine Vojvodine. To je veoma specifično i veoma različito, od naših ljudi koji se nalaze po dijaspori i imaju želju i potrebu da sa svojim sredstvima ovde ulažu, do onih koji ovde već imaju određena ulaganja, kao što su određene italijanske firme. A imamo čak i iskazanu potrebu i kompanija, recimo iz Bangladeša, sa željom i potrebom da ovde ulažu. Šta je bitno, to je posao koji traje. To je posao koji se mora raditi u kontinuitetu i sigurno nije lako početi od zakonodavnih uslova, pa do plana detaljne regulacije lokalne samouprave, pa do ko zna koliko raznih sastanaka”, naveo je Striković.

U izveštajnom periodu je navedeno da je Fond sačinio 46 izveštaja o investicionoj klimi na području AP Vojvodine, obavio 29 sastanaka sa potencijalnim investitorima kao i više sastanaka sa već postojećim investitorima koji posluju na području Pokrajine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.