Za ubistvo supruge osuđen na psihijatrijsko lečenje

VIDEO K9: Novosađanin Aleksandar K. (44) osuđen je na obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi zbog ubistva supruge Daniele K. (43) u stanu na Grbavici 2014. godine. Prvostepena presuda doneta je 24. oktobra prošle godine u postupku zatvorenom za javnost, a zatim je postala i pravnosnažna, saopšteno je u novosadskom Višem sudu.

0
443

Glavni pretres, otvoren u maju pretprošle godine povodom ubistva Daniele K. (43) počinjenog krajem avgusta 2014. godine u stanu na Grbavici, bio je više puta odlagan zbog čekanja na nalaze timova sudskih veštaka neuropsihijatrijske i psihološke struke, piše novosadski list Dnevnik.

Među veštacima su bili i oni koji su dali oprečne nalaze. Specijalna zatvorska bolnica u Beogradu izveštačila je da je okrivljeni bio neuračunljiv u trenutku izvršenja dela, dok je tim iz Novog Sada mišljenja da je bio uračunljiv, pa je od samog početka uzimana u obzir mera obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Aleksandar K. (44) se teretio da je 28. avgusta 2014. godine ujutro usmrtio suprugu Danielu K. (43). Policija je zatekla beživotno krvavo žensko telo u stanu na prvom spratu u Ulici Miše Dimitrijevića nakon što je Aleksandar javio policiji za “zadesnu smrt”, koju nije znao da objasni.

U sobi gde je pronađeno telo, pronađena je i satara, a u drugoj prostoriji je bila petogodišnja ćerka bračnog para, koja je takom incidenta spavala.

Žrtva i osumnjičeni su rodom iz Crvenke, a u Novom Sadu su živeli poslednjih sedam godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.