Za sve naše ljude

VIDEO K9: Povodom prebijanja Milana Vujića, političkog aktivisite i studenta, danas je odražana otvorena konferencija za novinare na platou Spensa.

4

Konfenrecija za novinare pod nazivom “Stop nasilju! Za sve naše ljude!”, koju organizuju pokret “Novi optimizam” i Antifašistička kolacija, u saradnji sa Skupštinom slobodne Srbije, održana je danas ispred SPENS-a, a povod je prebijanje mladog političkog aktiviste i studenta Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Milana Vujića.

Organizatori smatraju da je ovaj napad bio politički motivisan uz opasku da niko iz držvanog vrha nije posetio mladog aktivisti koji je danas iz Kliničkog centra Vojvodine pušten na kućno lečenje. Ovo, kako kažu, nije prvi slučaj prebijanja mladih aktivista, a do sada gotovo niko nije odgovarao za ta krivična dela. Na skupu je izražena zabrinost zbog okruženja u kojem mladi odrastaju, odnosno u, kako kažu, društvu u kojem ne postoji dijalog i sloboda mišljenja.

Organizatori konferecije su ovim povodom za petak, 14. avgusta, najavili protest pod parolom “Stop nasilju! Za sve naše ljude!” koji će u 19 časova početi ispred zgrade suda u Sutjeskoj 3.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.