“Za sunčanu jesen života” od Crvenog krsta

VIDEO K9: Crveni krst Novog Sada po četrdeseti put organizuje akciju "Za sunčanu jesen života", posvećenu najstarijim sugrađanima kako bi im se ukazala pažnja i pružila prijateljska ruka.

157

U okviru akcije Crvenog krsta Novog Sada “Za sunčanu jesen života”, posvećenu najstarijim Novosađanima, pored ostalih aktivnosti, raspisani su i konkursi za izbor najstarijeg građanina Novog Sada, za bračni par koji je najduže u braku, kao i za najstarijeg aktivistu Crvenog krsta.

Rok za prijavu je 24. oktobar na sva tri konkursa, a potrebna dokumenta su lična karta, venčani list, odnosno članska karta Crvenog krsta.

“Daleke 1980. godine Crveni krst Novog Sada je organizovao prvu akciju “Za sunčanu jesen života”. Znači ove godine je četrdeseta godina kako organizujemo ovu aktivnost koja je posvećena našim starijim sugrađanima. Pre svega, cilj ovih aktivnosti je da skrenemo pažnju na naše starije sugrađane, da nam ne ostanu zaboravljeni”, rekao je Dragan Lazić, sekretar CK Novi Sad.

Zainteresovani za ove konkurse mogu da se prijave u prostorijama Crvenog krsta Novog Sada u Pionirskoj ulici broj 12.

“Zatim, organizovali smo za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nagradni likovno-literarni konkurs na temu “Moj baba i deda”. Tako smo isto organizovali i u predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo”. Naše osnovne organizacije, odnosno mreža Crvenog krsta u ovom gradu će u okviru svojih klubova, odnosno osnovnih organizacija, organizovati ovu aktivnost koja je takođe posvećena starijim sugrađanima. Ovo je, istakao bih aktivnost osnovne organizacije Crvenog krsta Kisač”, kazao je Lazić.

On je istakao da ova organizacija neće zaboraviti ni sugrađane koji su u stanju socijalne ugroženosti, kojima pružaju pružaju adekvatnu pomoć i posete.

S obzirom da je u našem gradu mesec oktobar posvećen starijim sugrađanima, gradska organizacija Crvenog krsta petog oktobra planira izlet u Beograd za starije volontere koji učestvuju u programu Briga o starijima.

“Crveni krst Novog Sada se trudi od daleke 1881. godine da bude stub humanitosti i plemenitosti u ovom gradu. Tako da ova aktivnost je, pre svega, i sve aktivnosti su usmerene ka čoveku, jer nam je cilj ukoliko možemo da ublažimo ljudsku patnju, da skrenemo pažnju javnosti i da podignemo svest o značaju darivanja i davanja”, naveo je Lazić.

Sugrađani su veoma empatični, rekao je Lazić i podsetio na to da je Crveni krst organizacija koja služi kao posrednik između onih koji daju i krajnjih korisnika.

On je naveo i da će, zahvaljujući podršci grada, 500 socijalno ugroženih penzionera do kraja godine boraviti u nekoj od banja, a na spisku su Kanjiža, Rusanda i Banja Junaković u Apatinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.