Za strateške projekte 13,5 miliona dinara

Ugovore predstavnicima 14 gradova i opština koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja uručio je danas pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

456

Sredstva u vrednosti od oko 13,5 milona dinara usmerena su sa ciljem podsticanja regionalne razvojne politike, koordinacije svih nivoa vlasti kao i jačanja institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike.

„Ovim konkursima insistiraćemo na pripremi projekata koji mogu da se finansiraju sredstvima iz budžeta Pokrajinske vlade, republičkih fondova ali i na projektima koji će se fianansirati iz EU fondova“, poručio je Bjelić.

 

On je dodao da će se u narednom periodu iznos sredstava iz različitih međunarodnih fondova povećavati, te najavio raspisivanje novih konkursa planiranih za narednu godinu.

Potpisivanjem današnjih ugovora sredstva su usmerena u sedam nerazvijenih opština, četiri opštine koje pripadaju 1. kategoriji i tri opštine iz 2. kategorije razvijenosti.

 

Kako je Bjelić naveo, pokrajinski sekretarijat prilikom sufinansiranja projekata voditiće se principom regionalnog razvoja – ravnomerene raspodele sredstva , te će podrška biti usmerena nerazvijnim opštinama u meri koja ne ugrožava razvijene, ali da će se uložiti napor u animiranje opština koje pripadaju 4. kategoriji razvijenosti.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.