Za strateške projekte 13,5 miliona dinara

Ugovore predstavnicima 14 gradova i opština koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja uručio je danas pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

300

Sredstva u vrednosti od oko 13,5 milona dinara usmerena su sa ciljem podsticanja regionalne razvojne politike, koordinacije svih nivoa vlasti kao i jačanja institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike.

„Ovim konkursima insistiraćemo na pripremi projekata koji mogu da se finansiraju sredstvima iz budžeta Pokrajinske vlade, republičkih fondova ali i na projektima koji će se fianansirati iz EU fondova“, poručio je Bjelić.

 

On je dodao da će se u narednom periodu iznos sredstava iz različitih međunarodnih fondova povećavati, te najavio raspisivanje novih konkursa planiranih za narednu godinu.

Potpisivanjem današnjih ugovora sredstva su usmerena u sedam nerazvijenih opština, četiri opštine koje pripadaju 1. kategoriji i tri opštine iz 2. kategorije razvijenosti.

 

Kako je Bjelić naveo, pokrajinski sekretarijat prilikom sufinansiranja projekata voditiće se principom regionalnog razvoja – ravnomerene raspodele sredstva , te će podrška biti usmerena nerazvijnim opštinama u meri koja ne ugrožava razvijene, ali da će se uložiti napor u animiranje opština koje pripadaju 4. kategoriji razvijenosti.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.