Za štetu odgovorni neodgovorni vlasnici pasa

VIDEO K9: Naš sugrađanin Svetozar Murgaski koji se bavi stočarstvom i poljoprivredom u Čeneju, obratio se redakciji Kanala 9 navodeći da je veoma revoltiran zbog neodgovornog ponašanja vlasnika pasa koji, kako kaže, imaju srca da svoje ljubimce posle izvesnog vremena izbace na ulicu. Upravo zbog jednog takvog napuštenog psa, Murgaski je, kakao kaže, doživeo štetu na svom imanju.

0
556

Svetozar Murgaski Cveta bavi se poljoprivedom i stočarstvom i od toga živi. U razgovoru za Kanal 9 kaže da je zbog neodgovornih vlasnika pasa, koji napuste svoje ljubimce, izgubio dve ovce, te da sada od grada potražuje odštetu.

“Pa vidite, pustio sam, sad ne znam da li je bio oktobar ili novembar, ovce na vršeno sojište i nisam vidio kera lutalicu da leži tamo. Gledao sam sa puta iz automobila ovce kako su odmake 200 – 300 m od puta, a taj ker lutalica je skočio i vijao jednu mladu ovcu kojoj je puklo srce, a imala je dva jagnjeta u njoj, kad smo je rasekli videli smo. A drugo je uhvatio sa strane i pokidao joj kožu. Međutim, posle par dana je dobila trovanje”, rekao je ovaj zemljoradnik iz Čenaja.

Nakon što se ovo dogodilo, Murgaski je podeo zahtev za odštetu od grada Novog Sada. On kaže da je izuzetno nezadovoljan i razočaran ponašanjem ljudi prema životinjama, te odlukom da uzmu ljubimca, a onda ga posle izvesnog vremena odbace, na vrlo neodgovoran način.

“I zato mi je dosta tih pasa što gospođama dosade kad odrastu, pa ih izbace na kraj sela. Donesu ih. Neki put ubace i u autobus – dođe autobus, otvori vrata – ono ispadne par kerova iz autobusa. Mislim što nije noramalno”, ogorčen je  Murgaski.

On kaže da ni Zoohigijena niti bilo koje drugo preduzeće ne može da reši ovaj problem dok se ne promeni svest ljudi.

“Osam komada ovi iz Zoohigijene odneli su jesenas od mene kada se taj slučaj desio. morao sam da zovem i policiju i veterinarsku inspekciju – sve sam digao na noge kada su mi te dve ovce udavljene, svaka je imala po dva jagnjetau sebi. To su ovce koje ne koštaju 80 ili 100 evra, već koštaju 300 evra, sjagnjene ovce”, izjavio je Murgaski.

Šteta koju je naš sugrađanin pretrpeo je velika kaže on, navodeći da ovo nije prvi put da mu se ovako nešto dogodilo, podsećajući da je pre nekoliko godina izgubio deset jaganjaca i da tada nije tužio nikoga. Zato on apeluje na građane da se odgovorno ponašaju, kako ne bi građani dolazili u neprijatne situacije da moraju da tuže sopstveni grad zbog pretrpljene štete.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.