Za Srbiju bez barijera

VIDEO K9: Za poslednjih pet godina je skoro 16 i po hiljada osoba, u udesima u Srbiji, pretrpelo povrede koje su dovele do invaliditeta, rečeno je danas u Beogradu na događaju upriličenom povodom povodom Međunarodnog dana osoba sa povredom kičmene moždine.

0
25

U Srbiji je u poslednjih pet godina 16.474 osoba u saobraćajnim nezgodama pretrpelo teške telesne povrede koje su dovele do trajnog invaliditeta, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković koji je, povodom Međunarodnog dana osoba sa povredom kičmene moždine, razgovarao s predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja.

Selaković je naveo da se Ministarstvo trudi da Srbija bude bez barijera i koja će svima omogućiti jednaku šansu u svim segmentima života. Povredu kičmene moždine u udesu zadobio je i Milan Srdić, koji zahvaljujući inicijativi Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom i Ministarstvu unutrašnjih poslova, radi u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Saobraćajne nezgode ne ostavljaju posledice samo na one koji su je preživeli, već i na njihove porodice i čitavo društvo, rekao je v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović koji je ukazao i na to da troškovi saobraćajnih nezgoda u Srbiji, na godišnjem nivou, iznose oko četiri milijarde evra, što je preko osam odsto bruto društvenog proizvoda.

Sve su to razlozi zbog kojih o ovoj temi treba više govoriti, ali su prevencija i preventivne aktivnosti, naglasio je Stamatović, najvažniji za podizanje svesti o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa, poštovanja ograničenja brzine na putevima, vezivanja pojasa i drugih pravila u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.