Za škole, vrtiće i domove 175 miliona dinara

VIDEO K9: Za obnovu vojvođanskih vrtića, škola i domova učenika iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 175 miliona dinara. Ugovore su danas dobili predstavnici ustanova kojima je odobreno sufinansiranje.

0
30

Ugovori o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja 61 objekta predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika, uručeni su danas u zgradi Pokrajinske vlade.

Iz budžeta Vojvodine za ove svrhe je opredeljeno 175 miliona dinara.

Na nivou osnovnog obrazovanja sredstva u visini od 121 milion dinara danas su dodeljena za 41 ustanovu, 37 miliona dinara je opredeljeno za deset srednjih škola, za tri učenička doma 5,5 miliona, dok je za sedam predškolskih ustanova izdvojeno 11,5 miliona dinara. Prijava na konkurs bilo je daleko više, rekao je pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš.

Korisnici će ova sredstva će, između ostalog, iskoristiti za zamenu stolarije, sanaciju sanitarnih čvorova i krovne konstrukcije, energetsku sanaciju objekata, rekonstrukciju elektroenergetskih instalacija i instalacija za zagrevanje objekata i druge radove.

Za ove svrhe je, prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, u poslednjih pet godina Pokrajinska vlada uložila skoro 900 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.