Za samozapošljavanje žena 10 miliona dinara

VIDEO K9: Objavljen je javni poziv za subvencionisanje samozapošljavanja žena na teritoriji Grada Novog Sada, a planiran je ukupan iznos od 10 miliona dinara, što je dvostruko više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

0
344

Subvencije se dodeljuju nezaposlenim ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos.

Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 150.000 do 400.000 dinara, u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

Nezaposlena žena koja ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci.

Javni poziv za dodelu subvencija objavljen je na sajtu Grada Novog Sada u “Aktuelnim dokumentima”, na oglasnoj tabli Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na sajtu Gradske uprave za privredu, gde su dostupne informacije o uslovima za podnošenje zahteva za dodelu subvencije kao i o potrebnoj dokumentaciji.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava predviđenih za tu namenu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.