Za razvoj lovstva 96,6 miliona dinara

VIDEO K9: Za razvoj lovstva u Vojvodini putem pokrajinskog konkursa izdvojeno je 96 miliona i 600 hiljada dinara, a ugovori korisnicima uručeni su danas u zgradi Banovine.

0
42

Ugovori vredni 96,6 miliona dinara za korisnike koji su ostvarili pravo na sredstva iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2023. godinu dodeljeni su danas u zgradi Pokrajinske vlade.

Ugovore je uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Milan Dozet, koji je naveo da budžet za ovu oblast nikada nije bio veći.

Zaključeno je 308 ugovora sa 87 korisnika, među kojima su i javna preduzeća i privredna društva. JP Nacionalni park Fruška gora aplicirao je na nekoliko pokrajinskih konkursa, a na ovom su dobili više od 10 miliona dinara.

Dodeljena sredstva su namenjena za unapređenje stanja populacije divljači i njenih staništa, opremanje korisnika lovišta, praćenje stanja pojedinih vrsta divljači u Vojvodini, nabavku odraslih jedinki fazana, izgradnju prihvatilišta za fazanske piliće, nabavku žive divljači poljske jarebice. Ugovore je dobio i veliki broj lovačkih udruženja.

Korisnici sredstva, prema uslovima konkursa, mogu utrošiti i na izgradnju i rekonstrukciju lovno-tehničkih objekata i nabavku žive divljači u lovištima posebne namene, nabavku opreme za korisnike lovišta, istraživanje realnog prirasta zeca, izradu i realizaciju projekata promocije lovstva, kao i za troškove osiguranja korisnika lovišta na ime štete od divljači.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.