Za radove u KCV još 140 miliona dinara

VIDEO K9: Kliničkom centru Vojvodine biće usmereno blizu 140 miliona dinara za građevinske radove na objektu Centra za radiologiju i Centra za laboratorijsku medicinu, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Pokrajinske vlade.

0
13

Kliničkom centru Vojvodine biće usmereno ukupno 139 i po miliona dinara za građevinske radove na objektu Centra za radiologiju i Centra za laboratorijsku medicinu, zatim za restauraciju objekta Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju, te za investiciono održavanje toplovoda u krugu Klinike za ginekologiju i akušerstvo, o čemu je juče donela rešenje Pokrajinska vlada.

Centri za radiologiju i laboratorijsku medicinu smešteni su u zgradi Stare poliklinike, koja je izgrađena šezdesetih godina prošlog veka i do danas nije ozbiljno rekonstruisana. Kako se u njoj nalazi vredna medicinska oprema i izvode laboratorijske analize sa infektivnim materijalom, neophodno je omogućiti uslove za bezbedan i nesmetan rad zaposlenih i prijem pacijenata, stoji u saopštenju Vlade.

Iz pokrajinskog budžeta biće izdvojeno blizu 53 miliona dinara za građevinske radove, koji će, između ostalog, obuhvatiti zamenu unutrašnje i spoljne stolarije, sanaciju sanitarnih čvorova, zamenu vodovodne i kanalizacione instalacije i obnovu fasade.

Za radove na restauraciji objekta Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju KCV izdvojeno je nešto više od 71 milion dinara, u okviru kapitalnog projekta zaštite građevinskog nasleđa Novog Sada.

Za investiciono održavanje toplovoda – zamenu dotrajalih podzemnih toplovodnih cevi i drugih pratećih delova – u krugu Klinike za ginekologiju i akušerstvo, od kotlarnice do podstanice, izdvojeno je oko 15 i po miliona dinara.

Pored ovog, na sednici je doneto i rešenje o izdvajanju 68 miliona dinara za završetak postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, dok je za sanaciju odbojnika u pretpristaništu prevodnice brane na Tisi obezbeđeno skoro 23 miliona dinara.

Izdvojeno je i 12 miliona dinara za projekat energetske sanacije sportske hale u Gajdobri.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.