Za racionalno trošenje vojnog budžeta

VIDEO K9: General u penziji, Božidar Delić, naglasio je da podržava povećenje vojnog budžeta, ali da za ekonomično trošenje ovih sredstava treba uspostaviti mehanizme kakvi su postojali ranije kada se, kako je naveo, vojska pitala i procenjivala šta joj je potrebno.

0
5

Rebalansom budžeta predviđeno je drastično uvećanje sredstva koja se ulažu u Vojsku Srbije. Budžetska izdvajanja su povećana sa 102 na 148 milijardi dinara. Budžet za modernizaciju i remont iznosi oko 8,5 milijardi i on se dobrim delom odnosi na prepravku i popravku MIG-ova 29. Zamolili smo generala Božidara Delića da prokomentariše najnovije povećanje vojnog budžeta. 0027

Od početka godine, Srbija je sedam puta kroz samostalne vojne vežbe i prikaze, demonstrirala naoružanje i vojnu opremu, koje su pokazale koliko se ulagalo u opremanje i naoružavanje vojske.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme na Pešteru najavio nastavak vojnog opremanja Srbije, dok je ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio da je vežba „Munjeviti udar“ na poligonu na Pešterskoj visoravni bila odlična prilika za proveru operativnih sposobnosti komandi i jedinica.

Komentarišući povećanje sredstava namenjenih Vojsci Srbije, general Božidar Delić je rekao da s obzirom na geografski položaj u regionu Srbija mora da vodi računa o svojoj bezbednosti i da ulaže kako u borbenu tehniku tako i u ljudske resurse u vojsci.

Delić je istakao da podržava povećenje vojnog budžeta, ali je izrazio sumnju u njegovo ekonomično trošenje, jer je, kako je rekao, sada prisutna praksa ,,kupovine kao na buvljaku”.

(Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.