Za projekte pošumljavanja 150 miliona dinara

VIDEO K9: Za projekte pošumljavanja danas je u zgradi Pokrajinske vlade kroz ugovore korisnicima dodeljeno skoro 100 miliona dinara. Reč je o bespovratnim sredstvima iz Budžetskog fonda za šume Vojvodine za 2021. godinu.

0
33

Vojvođanskim poljoprivrednicima uručena su 23 ugovora vredna 100 miliona dinara po osnovu konkursa za pošumljavanje novih površina.

Dodeljenim sredstvima obuhvaćena je melioracija šuma, izgradnja šumskih puteva i unapređivanje rasadničke proizvodnje. Blizu 25 miliona dinara je izdvojeno za novu meru – melioraciju degradiranih šuma.

Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kako je rekao sekretar Čedomir Božić, godišnje raspisuje 28 konkursa koje realizuje na osnovu određenih programa. Konkurs koji se odnosi na podizanje novih šuma traje do 30. avgusta.

Među potpisnicima današnjih ugovora su i dva javna preduzeća – “Vojvodinašume“ i Nacionalni park „Fruška gora“. Sredstva će, kako je navedeno, uložiti na izgradnju novih šumskih puteva u vojvođanskim šumama, kao i za podizanje novih šuma.

Ukupan iznos sredstava koji je opredeljen po ovom konkursu je blizu 151 milion dinara. Za unapređenje rasadničke proizvodnje dodeljeno je skoro 28 miliona dinara, dok je za uređenje šumskih puteva odvojeno 48 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.