Za porodice u kojima se rodi treće i četvrto dete 63 miliona dinara za bolje uslove stanovanja

VIDEO K9: Pokrajinska vlada je donela Odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine za 2018. godinu. Za ovu namenu je opredeljeno ukupno 63.000.000 dinara.

205

Sredstva su dodeljuju iz Budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine za 2018. godinu, putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

U Odluci je navedeno da pravo na dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja imaju porodice na teritoriji AP Vojvodine u kojima se – počev od 01.01. ove godine, pa do dana raspisivanja konkursa – rodi treće ili četvrto dete.

Ovom Odlukom pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zadužen je da obrazuje komisiju i propiše kriterijume i postupak ostvarivanja prava na dodelu bespovratnih sredstava subjektima, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu te odluke.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.