Za porodice u kojima se rodi treće i četvrto dete 63 miliona dinara za bolje uslove stanovanja

VIDEO K9: Pokrajinska vlada je donela Odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine za 2018. godinu. Za ovu namenu je opredeljeno ukupno 63.000.000 dinara.

0
329

Sredstva su dodeljuju iz Budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine za 2018. godinu, putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

U Odluci je navedeno da pravo na dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja imaju porodice na teritoriji AP Vojvodine u kojima se – počev od 01.01. ove godine, pa do dana raspisivanja konkursa – rodi treće ili četvrto dete.

Ovom Odlukom pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zadužen je da obrazuje komisiju i propiše kriterijume i postupak ostvarivanja prava na dodelu bespovratnih sredstava subjektima, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu te odluke.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.