Za opstanak sela 600 miliona dinara

VIDEO K9: U Novom Sadu su danas potpisani ugovori sa vojvođanskim poljoprivrednicima koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za podršku mladima u ruralnim područjima i za nabavku opreme i sistema za navodnjavanje.

295

Sa poljoprivrednicima iz cele Vojvodine potpisano je 595 ugovora ukupne vrednosti od oko 614 miliona dinara.

Od toga je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 380 miliona dinara bespovratnih sredstava, a ostali novac investiraće sami poljoprivrednici.

“Nikad veći budžet za poljoprivredu kao 2018. godine, iznosi ukupno 8 milijardi i 330 miliona dinara. Mere smo koncipirali tako da su usmerene pre svega ka malim proizvođačima koji se na ovaj način osnažuju da izdrže jednu oštru borbu konkurencije na tržištu, a veoma su bitni u stvaranju bruto društvenog proizvoda koji se stvara u agraru”, istakao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Korisnici su prava na ova sredstva ostvarili po konkursu za podršku mladima u ruralnim područjima i po konkursu za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje. Potpisani su i ugovori po dve konkursne linije. Jedna, kao mera podrške mladim poljoprivrednicima do 40 godina za start-ap programe i druga, kao mera podrške mladim stočarima.

“Komisija koja je obrađivala prijave, a kojih je bilo 900, prepoznala je intenzivne linije poljoprivredne proizvodnje i shodno tome 72 ugovora danas se odnose na nabavku kvalitetnih priplodnih grla, dakle u pitanju je stočarstvo”, rekao je Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Radojević je naveo i da je za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje potpisano ukupno 430 ugovora. Realizacijom ovih investicija biće obezbeđeno navodnjavanje novih skoro 1800 hektara oranica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.