Za opstanak sela 600 miliona dinara

VIDEO K9: U Novom Sadu su danas potpisani ugovori sa vojvođanskim poljoprivrednicima koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za podršku mladima u ruralnim područjima i za nabavku opreme i sistema za navodnjavanje.

0
297

Sa poljoprivrednicima iz cele Vojvodine potpisano je 595 ugovora ukupne vrednosti od oko 614 miliona dinara.

Od toga je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 380 miliona dinara bespovratnih sredstava, a ostali novac investiraće sami poljoprivrednici.

“Nikad veći budžet za poljoprivredu kao 2018. godine, iznosi ukupno 8 milijardi i 330 miliona dinara. Mere smo koncipirali tako da su usmerene pre svega ka malim proizvođačima koji se na ovaj način osnažuju da izdrže jednu oštru borbu konkurencije na tržištu, a veoma su bitni u stvaranju bruto društvenog proizvoda koji se stvara u agraru”, istakao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Korisnici su prava na ova sredstva ostvarili po konkursu za podršku mladima u ruralnim područjima i po konkursu za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje. Potpisani su i ugovori po dve konkursne linije. Jedna, kao mera podrške mladim poljoprivrednicima do 40 godina za start-ap programe i druga, kao mera podrške mladim stočarima.

“Komisija koja je obrađivala prijave, a kojih je bilo 900, prepoznala je intenzivne linije poljoprivredne proizvodnje i shodno tome 72 ugovora danas se odnose na nabavku kvalitetnih priplodnih grla, dakle u pitanju je stočarstvo”, rekao je Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Radojević je naveo i da je za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje potpisano ukupno 430 ugovora. Realizacijom ovih investicija biće obezbeđeno navodnjavanje novih skoro 1800 hektara oranica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.