Za održavanje naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja pet miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora korisnicima koji su dobili sredstva za održavanje naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2024. godini na teritoriji AP Vojvodine.

0
11

Ugovori u vrednosti od pet miliona dinara potpisani su sa predstavnicima četiri institucije — Poljoprivrednog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu i Srednje stručne škole „Stevan Petrović Brile“ u Rumi.

Tom prilikom obratio se podsekretar Aleksandar Panovski, koji je istakao da je ovo tradicionalni konkurs za koji Sekretarijat izdvaja sredstva.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica izrazio je zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Sekretarijat pruža tom Fakultetu.

Na konkursu je podržan i projekat Filozofskog fakulteta koji se bavi mogućnostima unapređenja socijalnih usluga u ruralnim sredinama u AP Vojvodini upotrebom veštačke inteligencije, Srednja stručna škola „Stevan Petrović Brile“ dobila je novac za realizaciju radionice posvećene bezbednoj upotrebi poljoprivredne mehanizacije u saobraćaju, dok je Institut za ratarstvo i povrtarstvo dobio novac za četrnaestu po redu konferenciju posvećenu integrisanoj zaštiti uskladištenih proizvoda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.