Za odrastanje bez droge

VIDEO K9: U Gimnaziji "Svetozar Marković" počela je realizacija projekta novosadskog Doma zdravlja pod nazivom "Za bezbrižno odrastanje bez droga".

0
483

Projekat “Za bezbrižno odrastanje bez droga” Savetovalište za mlade Doma zdravlja Novi Sad realizuje kroz radionice u kojima će učestvovati srednjoškolci prvog i drugog razreda.

Kada je u pitanju konzumiranje droga među mladima, Srbija prati region, navodi Marijana Zagorčić iz Savetovališta za mlade.

“Nažalost mi idemo u korak sa vremenom i apsolutno po ovome nigde ne odstupamo od naše okoline. Sve nedozvoljene psihoaktivne supstance koje se nalaze na našem području moraju u tranzitu da prođu sa različitih strana sveta kroz našu državu i neka se uvek negde zadrži, odnosno ostane kod nas i ni po čemu ne zaostajmo za okolinom”, rekla je Zagorčić.

Savetovalište za mlade je u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo posvetilo ove radionice značaju prevencije, usvajanju rizičnih oblika ponašanja u tom uzrastu, adolescenciji, drogama, kao i veštinama za odupiranje socijalnom pritisku. Pored pritiska okoline, kako je istaknuto, veliki uticaj na mlade ima dostupnost.

“Danas, sa jedne strane jeste pritisak okoline, ali sa druge strane mislim da bih izdvojila dostupnost. Psihoaktivne supstance se nalaze svuda oko njih, na žalost, vrlo su dostupne, cena im je poprilično pristupačna i oni u tom nekom društvu, poneseni celom atmosferom i okruženju u kome se nalaze češće kreću sa eksperimentisanjem psihoaktivnim supstancama”, kazala je Zagorčić.

Projekat “Za bezbrižno odrastanje bez droga” Savetovalište za mlade Doma zdravlja “Novi Sad” realizovaće u 14 srednjih škola kroz 150 radionica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.