Za odgajivački program u AP Vojvodini dodeljeno 50 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu 93 ugovora ─ ukupne vrednosti 50 miliona dinara ─ za realizaciju godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa u AP Vojvodini za 2023. godinu.

0
24

Ugovore je uručio podsekretar Aleksandar Panovski, koji je istakao ciljeve odgajivačkog programa za tekuću godinu.

„Osnovni ciljevi su povećanje produktivnosti domaćih životinja, izmena i poboljšanje rasnog sastava, kao i sprečavanje smanjenja brojnog stanja domaćih životinja“, rekao je Panovski.

Opredeljena sredstva po ovom konkursu, kako Panovki ističe, namenjena su za sprovođenje odgajivačkog programa ─ za rad osnovnih odgajivačkih organizacija, organizacija sa posebnim ovlašćenjima i regionalnih odgajivačkih organizacija.

„Odgajivačkim programom u ovoj godini u našoj pokrajini je obuhvaćeno ukupno 409 farmi, odnosno 5.265 poljoprivrednih gazdinstava, na čijim imanjima se ukupno nalazi 90.000 umatičenih grla goveda, 61.000 svinja, 172.000 ovaca, 6.000 koza, 1.500 kopitara i 400.000 živine umatičenih jata“, naveo je Panovski i naglasio da je u poslednjih sedam godina za ovu namenu izdvojeno 375 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.

Podsekretar je kazao da je današnjom dodelom ugovora zaokružen ciklus ovogodišnjih konkursa koje je resorni sekretarijat namenio razvoju stočarstva u AP Vojvodini, i dodao da će ova aktivnost biti nastavljena i naredne godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.