Za obrazovanje odraslih pola milijarde

VIDEO K9: Za osnovnoškolsko obrazovanje odraslih u Srbiji biće izdvojeno pola milijarde dinara, a prema planu Vlade Srbije polaznika će biti nešto više od 6000.

0
8

Za obrazovanje više od 6.600 odraslih u Srbiji biće izdvojeno 506 miliona dinara, navodi se u Godišnjem planu obrazovanja odraslih za 2021. koji je donela Vlada Srbije.

U 65 osnovnih škola Srbije planirana je realizacija funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih koje će sprovoditi oko 900 nastavnika i 67 andragoških asistenata.

Od ukupnog broja polaznika takvog osnovnog obrazovanja, 83 posto je iz romske populacije. Planirano je i osnovno obrazovanje 404 polaznika u Kazneno-popravnim i Vaspitno-popravnim domovima, od čega je 76 posto romske populacije.

Aktivnosti u takvim domovima će sprovoditi 100 nastavnika sa četiri andragoška asistenta, a planirani budžet za njih iznosi 501 milion dinara.

Srednje obrazovanje odraslih, za populaciju stariju od 17 godina, planirano je u 70 srednjih škola, u prvi razred planiran je upis 175 vanrednih polaznika, a ukupna sredstva za ovu aktivnost iznose pet milona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.